26/12/10

Απέραντο γαλάζιο

Μια βόλτα στην παραλία είναι ό,τι καλύτερο.
Τα κύματα παίζουν χαρούμενα, γελώντας. Η άμμος φεύγει και πάει λίγο παρα πέρα. Πατημασιές στην βρεγμένη άμμο. Ένα παζλ που  γράφει ιστορία. Τα πολύχρωμα κοχύλια, θυμίζουν για μία ακόμα φορά την ομορφιά της φύσης. Η θάλασσα παρά την αγριώτητα της.....ένα απέραντο γαλάζιο.

Όμως και εδώ έχει επέμβει ο άνθρωπος. Πεταμένα παπούτσια, τελειωμένα αντιλιακά, σγουριασμένα μέταλλα, αδιασμένα μπουκάλια και κάθε λογής πλαστικά. Μια σκοτωμένη χελώνα στην άκρη της ακτής. Και ο κρύος αέρας φυσάει και μου υπενθυμίζει κάτι. Δεν είναι όλα τόσο γαλήνια.
Είμαστε εγωιστικά πλάσματα και δυστυχώς καταστρέφουμε κάτι τόσο όμορφο.


Αντ.

18/12/10

Bitter cold =$

Και οι Locomondo τραγουδάνε δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, αλλά τελίκα φέτος αυτό το τραγούδι είναι πολύ out! Τι γίνεται!; Μέχρι πριν μία εβδομάδα κυκλοφορούσα με κοντομάνικο και τώρα γάντια, σκούφοι και κασκόλ είναι απαρέτητα για να επιβιώσεις σε αυτές τις καιρικές συνθήκες!

Το κλίμα της Ελλάδας έχει γίνει υποτροπικό! Που είναι οι ήπιοι χειμώνες του μεσογειάκου κλίματος άραγε!; 4 βαθμοί στο Γύθειο ου είναι δίπλα στην θάλασσα..ανήκουστο! Ήταν που ζήτησα άσπρα Χριστούγεννα για φέτος..!-μια ζωή γρουσούζα!- Έχει τόσοο κρύο..Μέσα στο σπίτι με ανοιχτό το air-condition και κρυώνω! Τώρα που έχει "δροσιά"-αυτό που ζητούσα όλο το καλοκαίρι- θέλω ζέστη, ήλιο! Έτσι για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως ποτέ δεν μας "κάνει" αυτό που έχουμε..

Λένε πως είναι ο πιο κρύος Δεκέμβριος σε διάστημα σχεδόν ενός αιώνα! Ναι φέτος θα καταλάβουμε χειμώνα! Ντυθείτε καλά!!

Αντ.

17/12/10

45 ΕΙΔΗ ΜΑΛΑΚΑ!

1. Ο ορατός: κοίτα ένα μαλάκα
2. Ο τεφάλ: ξεκόλλα ρε μαλάκα 
3. Ο ακίνητος: έμεινε μαλάκας 
4. Ο αδιόρθωτος: πάλι ρε μαλάκα
5. Ο επώνυμος: ο γνωστός Μαλάκας 
6. Ο νυχτωμένος: ξύπνα μαλάκα 
7. Ο χαμένος: που σαι ρε μαλάκα
8. Ο φευγάτος: την έκανε ο μαλάκας 
9. Ο βαθμοφόρος: O αρχιμαλάκας 
10. Ο αμφίβολος: καλά, είναι μαλάκας
11. Ο ευρεσιτέχνης: μαλάκας με πατέντα 
12. Ο εμετικός: τα ξέρασε όλα ο μαλάκας 
13. Ο καλοδεχούμενος: καλώς τον μαλάκα 
14. Ο εξακριβωμένος: είναι τελικά μαλάκας 
15. Ο επιρρεπής: μη γίνεσαι μαλάκας τώρα 
16. Ο εκνευριστικός: άι γαμήσου ρε μαλάκα 
17. Ο ανεκδιήγητος: δεν περιγράφεσαι ρε μαλάκα 
18. Ο αργοκίνητος: κουνήσου ρε μαλάκα 
19. Ο φαφλατάς: μιλάμε για πολύ χοντρομαλάκα 
20. Ο επαναλαμβανόμενος: την είπε πάλι ο μαλάκας 
21. Ο απίστευτος: τι λες ρε μαλάκα
22. Ο κυριολεκτικός: μαλακίζεσαι, ρε μαλάκα
23. Ο προβλέψιμος: ο αιώνιος μαλάκας 
24. Ο άξιος: μπράβο μαλάκα 
25. Ο αγαπητός:μαλάκα μου! 
26. Ο υπέρβαρος: Xoντρομαλάκας 
27. Ο όμορφος: Ωραίος μαλάκας 
28. Ο άπαιχτος: Δεν παίζεσαι ρε μαλάκα 
29. Και ο κοπρολάγνος: Mαλακοπίτουρας!! 
30. Ο διαιρέσιμος: κόψε έναν μαλάκα… 
31. Ο εδώδιμος: φάε έναν μαλάκα… 
32. Ο μη εδώδιμος: δεν τρώγεσαι με τίποτα ρε μαλάκα 
33. Ο αμφίχειρας: και με τα δύο χέρια ρε μαλάκα
34. Ο αυτόχειρας: τον έφαγε η μαλακία
35. Ο εκατόγχειρας: (βλ. νούμερο 33 ) Επί 50. 
36. Ο τραυματίας: τον χτύπησε η μαλακία στο κεφάλι 
37. Ο κλασματικός: ένας μαλάκας και μισός !! 
38. Ο αυτοπαθής: γαμήθηκες πάλι ρε μαλάκα 
39. Ο καρυοθραύστης: η μαλακία του σπάει καρύδια 
40. Ο εστεμμένος: μαλάκας με περικεφαλαία 
41. Ο στάσιμος: μια ζωή μαλάκας 
42. Ο ψαράς: μαλάκας με τόνο 
43. Ο μετερέωλογος: η μαλακία πάει σύννεφο 
44. Ο γεωμετρικός: μαλάκας εις το τετράγωνο 
45. Το εργαλείο: ρε μαλακιστήρι

ελ.
Μετράνε αντίστροφα οι μέρες για τα Χριστούγεννα! Πολύχρωμα φωτάκια λάμπουν κάθε βράδυ στα μπαλκόνια των γειτόνων και η μυρωδιά από τα γλυκά της μαμάς μου φέρνει στο νου όμορφες εικόνες οι οποίες "μου στέλνουν μήνυμα" ότι τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Μια χαρά με πλημμυρίζει και το χαμόγελο στο χείλη δεν λέει να φύγει παρά το κρύο που έχει έξω! Χμ! Κρύο! Τι σημαίνει άραγε αυτό? Για εμένα είναι σίγουρα μια απογευματινή βόλτα στην πλατεία με τις κολλητές μου με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (γαντάκια, σκουφάκια, κασκόλ, παλτό και πολύυυ πολύυυ ζεστές μποτούλες) και ύστερα ζεστή σοκολάτα στην καφετέρια που συχνάζουμε! Αχ! Πόσο μου αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα!:) Θυμάμαι όταν ήμουν πιο μικρή το βράδυ της πρωτοχρονιάς κλεινόμουν στο δωμάτιο μου άκουγα καταθλιπτικά τραγούδια και έκλαιγα... Φυσικά το επόμενο πρωί όταν σηκωνόμουν και έβρισκα τα δώρα κάτω από το δέντρο μου πέρναγαν όλα!:) Αλλά φέτος είναι αλλιώς! Έχω μεγαλώσει και τρελαίνομαι για Χριστούγεννα! Ζω την κάθε στιγμή και μου αρέσει!   Λοιπόν, εύχομαι σε κάθε μικρή ψυχούλα (γιατί κατά βάθος όλοι ψυχούλες είμαστε) να έχει τα ομορφότερα και πιο ζεστά Χριστούγεννα και πολύ πολύ γλυκές διακοπές!:)

ελ.

14/12/10

Χριστουγεννιάτικες θεωρίες!

Και μόνο που σκέφτομαι πως σε λίγο καιρό θα γράφω στο απουσιολόγιο 2011 σκιάζομαι! Φτάνουν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά! Όλα στολισμένα, χωρός, τραγούδι, δηλαδή η πιο όμορφη γιορτή του χρόνου! Κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έχουμε τις ίδιες ακριβώς συνήθειες. Και όμως δεν καταντάει καθόλου βαρετό! Γιατί κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε αλλιώς τα Χριστούγεννα και έχουμε διαφορετικές προσδοκίες για τον καινούργιο χρόνο. Γιατί κάθε φορά μαθαίνουμε κάτι διαφορετικό. Λοιπον..ποιος ήξερε οτι ο Αγ.Βασίλης ζει στην Λαπωνία και έχει 7 νάνους;; Και όχι αυτό δεν είναι το παραμύθι της Χιονάτης..!

Και ήθελα να γράψω γράμμα στον Αγ.Βασίλη(δεν υπάρχει αμφιβολία για την ύπαρξη του, γιατί στον κόσμο μου υπάρχει!) για το τι επιθυμούσα για τα Χριστούγεννα. Μπορώ να πω, πως δεν ήξερα ακριβώς τι θέλω, aλλά άμα του έστελνα γράμμα νομίζω κάτι τέτοιο θα έγραφα:

Κύριε Άγ.Βασίλη

Πώς είναι η Βασίλαινα και οι επτά νάνοι; Εύχομαι όλοι να είναι καλά. Σου στέλνω για να σου πω τι θέλω για τα φετινά Χριστούγεννα. Δεν έχω κάποιο υλικό αγαθό ανάγκη, έχω όλα όσα μου χρειάζονται οπότε δεν θα σου ζητήσω παιχνίδια, κούκλες ή ρούχα. Θέλω ένα τεράστιο δώρο που ελπίζω να καταφέρεις να μου το φέρεις. Θέλω ειρήνη στον κόσμο. Θέλω να σταματίσουν οι πόλεμοι, να εξαφανιστούν όλοι οι κακοί άνθρωποι από τη γη. Θέλω να μοιράσεις καλοσύνη, χαρά, ευτυχία και υγεία σε όλο τον κόσμο. Θέλω το μίσος και η ζήλεια να πεθάνουν. Θέλω ευτυχισμένα Χριστούγεννα για όλα τα παιδια του κόσμου!
 Και ξέρω πως θέλω πολλά! Μα πότε δεν είναι αργά!

Κάπως έτσι είναι στον μαγικό μου κόσμο και είναι ωραία!
Με πολύύύύ αγάπη
Αντ.

**θα το έστελνα αλλά δεν ξέρω που ακριβώς μένει! Φαίνεται είναι μυστικό!

12/12/10

Aπόγευμα Κυριακής..

Απόγευμα της Κυριακής.. καφέδες μουσική μελαγχολία.. Τόσο άσχημη αυτή η μέρα.. 
Με πολύ λίγους ανθρώπους να μου λένε πως με αγαπάνε.. Ένας κόμπος στο στομάχι και όλα γύρω γκρίζα.. Τίποτα το ιδιαίτερο, τίποτα το ενθουσιώδες.. με λίγα λόγια ΣΚΑΤΑ!
Μελαγχολία.. Μελαγχολία.. Μελαγχολία.. 
Κι εκείνος είναι μακρυά.. Δεν ζητάω πολλά.. Μόνο μια αγκαλιά... Είναι ώρες που νιώθω τόσο αδύναμη.. Που νομίζω πως θα καταρεύσω.. 
Τώρα σιωπή.. Περιμένοντας ένα σημάδι που θα με κάνει να νιώσω καλύτερα... Μα τι λέω, ξέρω πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.. Δεν πειράζει.. 
Φτάνει μόνο όταν τον βλέπω στο δρόμο να δείχνει καλά..:)


ελ.

10/12/10

Περιμένοντας κι εγώ ένα happy end:)

Σήμερα λοιπόν πήγα για ψώνια! Αγόρασα ένα μίνι μαύρο φόρεμα γιατί διάβασα σε ένα περιοδικό πως αυτά τα φορέματα τραβάνε περισσότερο την προσοχή των ανδρών! (Θεέ μου που έφτασα για να καταφέρω να τον ξεπεράσω)...
 Γύρισα σπίτι λοιπόν για να το κάνω πρόβα φορώντας και τις πανέμορφες μαύρες γόβες μου!:) Κοιτάχτηκα για λίγο στον καθρέφτη και είπα: " Είμαι όμορφη "
Μετά από καιρό ένιωσα πραγματικά πολύ όμορφα με τον εαυτό μου αφού τον τελευταίο καιρό τον είχα παραμελήσει αρκετά! Έμεινα για λίγο εκεί να κοιτάζομαι αρχίζοντας να σκέφτομαι πως μεγάλωσα... πως κάπου μέσα στον χρόνο έγινα κι εγώ γυναίκα παρ' όλο που είμαι μόλις 15 χρονών! 
- Όχι παιδιά δεν είμαι ψώνιο - απλώς αρχίζω να συμβιβάζομαι με τον εαυτό μου και να νιώθω κι εγώ καλά! :) 
Αύριο λοιπόν έχουμε τα γενέθλια της αδερφής μου! Θα πάμε για ποτό! Πόσο καιρό έχω να βγω και να χορέψω.. Ούτε εγώ θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά! Άντε να βγω να ξεσκάσω κι εγώ λίγο.. μήπως γνωρίσω και κάποιο καινούριο πρόσωπο που να μου κινήσει το ενδιαφέρον... (κομματάκι δύσκολο βέβαια).
 Εκείνος θα είναι συνέχεια μες το μυαλό μου.. και τώρα είναι μακρυά... 
Μα ποιον κοροιδεύω? Για να με δει αυτός τα Χριστούγεννα αγόρασα το φόρεμα και για να τραβήξω την δική του προσοχή! Δεν θέλω να με κοιτάξει κάποιος άλλος και δεν χρειάζομαι να με κοιτάξει κάποιος άλλος... απλά θέλω να θυμηθεί πως κάποτε έλεγε πως με θέλει.. μόνο αυτό.. και να με κοιτάξει έστω και λίγο, δεν ζητάω τίποτε άλλο!  
Αν και τώρα νιώθω σίγουρη για τον εαυτό μου! Πιστεύω πως έχω γίνει πιο αισιόδοξη και πως αποπνέω μια σιγουριά και πολύ μα πολύ αυτοπεποίθηση! Ίσως αρχίζω να καταλαβαίνω πως αξίζω πολλά περισσότερα απ' οτι νόμιζα παλιά! Τώρα ξέρω πως ό, τι και να γίνει εγώ με τον εαυτό μου θα τα έχω καλά! Και αν κάτι πάει στραβά θα λέω πως δεν είμαι μόνο εγώ υπεύθυνη! Στην ζωή δεν μπορεί να είναι μόνο ένα άτομο υπεύθυνο για ένα παραπάτημα και μία αποτυχία! Θα λέω πως όλα ήταν αλυσίδα! :) Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είμαι καλά! Έχω ξεπεράσει κάθε είδους ανασφάλεια και νιώθω έτοιμη να κάνω τη ζωή μου ομορφότερη! Ίσως να μείνω σταματημένη σε αυτόν τον έρωτα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ζωή μου δεν συνεχίζεται!:) Συνεχίζεται και ξέρω πως θα έχει ένα γλυκό happy end!:)


Ελ.

7/12/10

Mέχρι τότε Καληνύχτα..

Κάθομαι εδώ μπροστά από το παράθυρο... Αγκαλιά με το λάπτοπ και κοιτάζοντας τον ουρανό μήπως και μου έρθει έμπνευση και γράψω κάτι καλό... Πώς να μου έρθει όμως αυτή η ριμάδα η έμπνευση όταν είμαι κλεισμένη σε ένα δωμάτιο και προσπαθώντας να σκεφτώ πώς θα ήταν η ζωή μακρυά από εδώ... Πώς θα ήταν αν ζούσα κάπου αλλού, κάπου που να μην αγχωνόμουν από την καθημερινότητα και κάπου που όλα θα ήταν πολύχρμωα -και όχι γκρίζα-. Τώρα όμως είμαι εδώ.. Σκέφτομαι πως θα ήταν η ζωή αλλού.. 
Γιατί? 
Μήπως είμαι αχάριστη?
Γιατί όλα αυτά που έχω μου φαίνονται τόσο βαρετά και τόσο μουντά!? 
Τι έχω πάθει? 
Μήπως έχω κάνει εγώ κάτι λάθος στη ζωή μου? 
   Ξέρω τι θα σκεφτείς.. -Είναι μόλις 15 χρονών και λέει πως βαριέται-. Σίγουρα υπάρχουν και για εμένα πράγματα που με συγκινούν και στιγμές που εύχομαι να κρατήσουν για πάντα! 
Όλα αυτά όμως απλά δεν είναι εδώ... ΊΣΩΣ να είναι στο χωριό με τους φίλους μου... ΊΣΩΣ να είναι κάποια τρελή βραδιά σε ένα club με την παρέα.. ΊΣΩΣ να είναι εκείνη η νύχτα που το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα... ΊΣΩΣ να είναι και εκείνες οι καλοκαιρινές βραδιές των εξετάσεων στο μπαλκόνι που ονειροπολούσα και έκανα σχέδια για τις διακοπές που με περιμένουν... Ξέρω πως ΊΣΩΣ όλα αυτά σου φαίνονται βαρετά, ΊΣΩΣ και όχι.. όμως όπως σου είπα δεν έχω έμπνευση... 
Έρχονται τα Χριστούγεννα και μελαγχολώ όσο ξέρω πως το καλοκαίρι αργεί να έρθει... Δεν θέλω να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση! 
Στο επόμενο άρθρο πιστεύω να προσφέρω κάτι καλύτερο και σίγουρα πιο ευχάριστο!
                                                Μέχρι τότε.. Καληνύχτα..


Ελ.

Ανυπομονησία

 Μερικές φορές θέλουμε κάτι τόσο πολύ να συμβεί, που ξεχνάμε το τώρα. Περιμένεις, περιμένεις, περιμένεις χάνοντας διάφορες μοναδικές στιγμές και μόλις αυτό που περιμένεις, επιτέλους φτάσει, κάτι γίνεται και όλα σου τα σχέδια καταστρέφονται και τελικά δεν περνάς καλά. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πάντα γίνεται αυτό.
 Ίσως είναι επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα της αναμονής. Πρέπει να φταίει η ανυπομονησία, που μας κάνει να θέλουμε κάτι υπερβολικά και έτσι σκέπτοντας το αύριο ξεχνάμε το τώρα. Έτσι φτανει αυτή η μοναδική στιγμή που τόσοοο πολύ περιμέναμε  και δεν γίνονται αυτά που είχαμε ονειρευτεί, πράγμα που είναι εξαιρετικά απογοητευτικό.

Συμπέρασμα: Δεν σκέπτομαι μόνο το αύριο αλλά και το τώρα. Απολαμβάνω την στιγμή γιατί μπορεί να μην είναι όσο ασήμαντη, όσο φαίνεται.

Αντ.

5/12/10

4 fun! ΠΕΣ ΤΟ ΚΙ ΕΦΥΓΕ

ΕΣΥ ΛΕΣ : "Δε νομίζω πως θα έκανες ποτέ κάτι που θα με πλήγωνε"
ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΥΕΙ: "Είσαι κότα"
ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ: Το ότι είναι άντρας. Πράγματι δεν θέλει να σε πληγώσει, αλλά είναι σαν να θίγεις τον ανδρισμό του.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΙΣ: "Μου εμπνέεις ασφάλεια"
_______________________________________________________
ΕΣΥ ΛΕΣ: "Eίσαι ο μόνος που εμπιστεύομαι"
ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΥΕΙ: "Είμαι κολλημένη μαζί σου"
ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ: Η τελείως κολλημένη πρώην του, που παράτησε όλους τους φίλους της από τη στιγμή που άρχισαν να βγαίνουν.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΙΣ: "Μόνο σε σένα θα εμπιστευόμουν το κινητό μου"
_______________________________________________________
ΕΣΥ ΛΕΣ: "Σ'αγαπώ γι' αυτό που είσαι"
ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΥΕΙ: " Σ'αγαπώ παρά τα χιλιάδες μειονεκτήματά σου"
ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ: Οι παράλογες ανασφάλειες που κρύβει βαθιά μέσα του! (Ναι, έχει και αυτός τέτοιες)
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΙΣ: "Δεν θα άλλαζα τίποτα σε εσένα"


Eλ.

2/12/10

Ρίξτε μια ματιά, αξίζει τον κόπο!

http://docamiok.blogspot.com/2010/11/o.html

1/12/10

Θάρρος και Τσαμπουκάς!

Λοιπόν σήμερα ανακάλυψα πως στις μέρες μας και στην κοινωνία που ζούμε για να επιβιώσεις πρέπει να έχεις θάρροςκαι να ξέρεις να βγάζεις λίγο γλώσσα ώστε να μπορέσεις να επιβληθείς στον άλλο! Χθες ενημερώθηκα τελευταία στιγμή για τον ξεσηκωμό -μαθητών,φοιτητών- ενάντια στο μνημόνιο και την τρόικα! Εγώ φυσικά αμέσως έσπευσα να αποσπάσω περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα από έναν φίλο μου που ασχολείται και ήμουν σίγουρη πως θα ξέρει! Με ενημέρωσε λοιπόν για το τι συμβαίνει και μου είπε ότι όλα τα σχολεία της πόλης την επόμενη ημέρα θα έκαναν διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία! Το δικό μας φυσικά (επειδή είναι Πειραματικό και η διεύθυνση φροντίζει να είμαστε αποκομμένοι από τα πάντα) δεν είχε οργανωθεί και ήταν τελείως ανενημέρωτο γι αυτού του είδους τη διαμαρτυρία! Έτσι εγώ πήρα την πρωτοβουλία να συναντηθώ το επόμενο πρωί με τον φίλο μου ώστε να μου δώσει ενημερωτικά φυλλάδια για να μπορέσω να οργανώσω και το δικό μας σχολείο! Φτάνοντας στο σχολείο ενημέρωσα τους συμμαθητές μου και τα μέλη του 15μελούς συμβουλίου και προς μεγάλη μου έκπληξη ήταν όλοι τους υπέρ! Έτσι συγκαλέστηκε συμβούλιο του 15μελούς συμβουλίου μαζί με το 5μελές κάθε τάξης ώστε να ενημερωθούν όλα τα παιδιά και να παρεβρεθούμε και εμείς στην πορεία ώστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας! Καθώς λοιπόν η πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου διάβαζε το φυλλάδιο που της είχα δώσει και εξηγώντας στα παιδιά πως και εμείς πρέπει να πάμε στην διαμαρτυρία μας διέκοψε η διευθύντρια και με τρόπο αυταρχικό μας "διέταξε" να επιστρέψουμε στις τάξεις μας! Φυσικά και αυτό δεν έγινε και εγώ πρώτη πρώτη της έδειξα το χαρτί στο οποίο ήταν καταγεγραμμένοι οι λόγοι για τους οποίους εμείς ως μαθητές και όλα τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης θέλουμε και οφείλουμε να πάρουμε μέρος στην πορεία! Η κυρία βέβαια δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει το φυλλάδιο, το δίπλωσε και σηκώθηκε και έφυγε από την αίθουσα που είχαμε μαζευτεί πιστεύοντας πως θα γυρίσουμε στις τάξεις μας! Με το χτύπημα του κουδουνιού η ίδια η διευθύντρια ζήτησε από όλα τα παιδιά του σχολείου να συγκεντρωθούν ξανά στην ίδια αίθουσα δήθεν για να κάνουμεδιάλογο! Φυσικά αυτή άρχισε τον μονόλογο και όταν πήγαμε να μιλήσουμε κι εμείς μας διέκοψε και μας είπε να επιστρέψουμε στις τάξεις μας για να μην χάσουμε και άλλο χρόνο από το μάθημά μας! Εξαγριωμένα όλα τα παιδιά άρχισαν να φωνάζουν δημιουργώντας μία βαβούρα στην αίθουσα! Τότε η πρόεδρος προσπάθησε να την πείσει με κάποια επιχειρήματα αλλά ήταν ανένδοτη! Τότε τον λόγο πήρα εγώ λέγοντάς της πως εγώ δεν πρόκειται να ανεχτώ τα μέτρα του Γιωργάκη και του κάθε ένα που με βλέπει σαν πιόνι του! Της είπα επίσης πως η ίδια πρώτη απ' όλους θα έπρεπε να μας στηρίζει και να μας επιβραβεύει για αυτόν μας τον αγώνα γιατί εμείς είμαστε το μέλλον αυτής της χώρας! Όπως ήταν βέβαια αναμενόμενο μας αγνόησε παντελώς διότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μην τσαλακωθεί η εικόνα του σχολείου της! Γι'αυτό το λόγο μόλις καταλάβαμε ότι δεν πρόκειται να την πείσουμε να συμφωνήσει πήραμε την απόφαση με την τάξη μου και είπαμε σε όλα τα παιδιά του σχολείου να πάνε αμέσως πάνω στις τάξεις να πάρουν τις τσάντες τους και να σηκωθούμε να φύγουμε να πάμε στην πορεία! Έτσι κι έγινε! Αυτό που ευχαριστήθηκα όμως περισσότερο ήταν να βλέπω την έκφραση της διευθύντριας να μας παρακολουθεί να φεύγουμε όντας ανήμπορη να κάνει κάτι! Για πρώτη φορά στα χρονικά του σχολείου μας έγινε ένας τέτοιος ξεσηκωμός και είμαι υπερήφανη που μπόρεσα και έκανα τους συμμαθητές μου που μέχρι χθες δεν θα τολμούσαν να κάνουν  κάτι τέτοιο, να πάνε κόντρα στον φασισμό της διευθύντριας!Γιατί η ζωή χρειάζεται θάρρος και τσαμπουκά αλλιώς σε πατάνε!!