26/2/12

Νεκρή ευχή

 ''Βρήκα μια πασχαλίτσα κ' είπα να κάνω ευχή,
μα τελικά κατάλαβα πως ήτανε νεκρή"


Φεύγει ο χρόνος γρήγορα και τα παίρνει όλα μαζί του. Αλλοιώνει όχι μόνο τις σχέσεις μας με τους άλλους, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Φέρνει αλλαγές, οι οποίες είναι τόσες πολλές, που αδυνατούμε να τις αντέξουμε. Αλλαγές τρομακτικές, πολλές φορές ανεπιθύμητες.
Φαίνεται είναι αυτό που ονομάζουν εφηβεία. Η αφηρημάδα και τα νοερά μας ταξίδια, μας εμποδίζουν να δούμε τις αλλαγές τριγύρω μας, με αποτέλεσμα να μένουμε πίσω στο όλο "καινούργιο".



*Θυμάμαι είχα μια διαφορετική παρέα, έναν παιδικό φίλο που ήξερα πως νοιάζεται για μένα και πως θα μου φτιάξει το κέφι μόλις με δει θλιμένη. Θυμάμαι πως είχα έναν ακόμα φίλο που θα συζητόυσα μαζί του για τον ευρύτερο κόσμο. Θυμάμαι πως μαγείρευα, ζωγράφιζα, διάβαζα λογοτεχνικά και πως ο όμιλος ήταν το 2ο μου σπίτι. Τώρα πια δεν κάνω τίποτα από αυτά, απλά λιώνω στο φβ. Τώρα πια όλοι αυτοί που συνήθιζαν να είναι δίπλα μου, με κοιτάνε με μισώ μάτι, θεωρώντας με αργοστροφη ή χειρότερα κάποια από το πλήθος.
Μπορεί κάποια από αυτά να ήταν δικές μου επιλογές, αλλαγές που με επηρέασαν θετικά ή αρνητικά, αλλά τι γίνεται για τις αλλαγές, που δεν εξαρτιόνταν από μένα, αλλά προσπάθησα να τις ανατρέψω;; Μάλλον είναι αυτές οι φορές που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, παρα να προσπαθήσουμε.

16/2/12

Χαίρομαι να σε βλεπω να γελάς!!

 Φίλοι μπαίνουν και φεύγουν από την ζωή μας. Αποτελούν στήριγμα σε αυτό τον μακρύ δρόμο της ζωής. Μπαίνουν απότομα στην ζωή σου, γεμίζοντας την χρώμα και άλλο χρώμα και δεν μπορείς να τους ξεφτορτωθείς, οπότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι  ...να τους ανεκτείς! Τους ανέχεσαι και βάζεις όλο το εγώ σου μέσα σε αυτη την "ανοχή". Δημιουργείς έναν καινούργιο δεσμό, που δεν μπορεί να τον σπάσει κανείς, εκτός από τους ίδιους σας τους εαυτούς. Ξεκινάτε να έχετε τα "δικά" σας, ένα μάτσο από αμέτρητες αναμνήσεις, από όμορφες και άσχημες στιγμές, μέχρι που φτάνεις στο σημείο να μην μπορείς να τους αποχωρηστείς, εκεί που το μόνο που θες είναι να τους βλέπεις χαρούμενους, να γελάνε, με αυτό το χαμόγελο το πλατύ, το χαζό, που μόνο εσείς γνωρίζετε. Έτσι γεμίζετε με αυτό το χαμόγελο, όπως καταθλίβεστε με την κακή διάθεση τους. Αρχίζετε να ταυτίζεστε, μέχρι που τα συναισθήματα τους γίνονται δικά σας. Όπως και να έχει είναι ωραίο να έχεις μια κολλητή.


 Χαίρομαι όταν χαίρεσαι και θα προσπαθησω να σε κάνω να χαιρεσαι πιο συχνα!!!
 Χαρούμενα 15 γενέθλια!!


'Αντρι



9/2/12

Valentine's Day sucks.

Είναι γεγονός πως η Τρίτη (γνωστή σε όλους μας, ημέρα των ερωτευμένων) καταφθάνει και πολλοί από εμάς βρίσκονται κλαμένοι σε ένα παγκάκι με ένα καλό φίλο, που ίσως συμπάσχει μαζί μας γιατί ο άγιος των ερωτευμένων μας βρίσκει για 2η, ίσως για 3η (ή 28η) χρονιά μόνους, χαζεύοντας το ζευγαράκι απέναντι, ονειρευόμενοι τον άπιαστο κόσμο τους.

(ναι ναι αυτό το αγγελουδάκι φταίει για τις ώρες που το στομάχι σας δεν χωράει τίποτα- οχι λόγω αρρωστιας!)


Που θέλω να καταλήξω; Μην σκάτε! Είναι μόνο μια μέρα. Ναι, σίγουρα θα ήταν προτιμότερο να μπορούσαν όλοιι να γιορτάσουν, αλλά τι να κάνουμε; Φίλοι και οικογένεια θα βρίσκονται πάντα δίπλα σας, οπότε να ξέρετε, πως σε αυτή την στιγμή της μοναξιάς, θα μπορέσετε να φάτε μαζί με ένα οποιοδήποτε αγαπητό πρόσωπο ένα κουτί σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.
Τέλος μην ξεχνάτε, πως υπάρχει μια αληθινή αγάπη για όλους και ίσως να βρίσκετε έξω από την πόρτα σας. Και για αυτούς που η πόρτα τους είναι λιγότερο κεντρική, μην ανησυχείτε θα βρείτε και εσείς τον δικό σας Τζόνυ Ντεπ, όπως θα έλεγα στην κολλητή μου (μετά από σοβαρή σκέψη!)..



Σε όλους τους μόνους...
(παρά την στιγμή αισιοδοξίας) ..καλά κλάματα!! (ακόμα πιστεύω πως αυτή η μέρα έχει δημιουργηθεί για να χαλάει τις ελπίδες μα για πρίγκιπες! ..τουλάχιστον αν είστε εφοδιασμένοι με ένα καλό φίλο παλεύεται! :))

Άντρι

3/2/12

Σε ένα κόσμο γεμάτο από χαλασμένους ανθρώπους.

Μετά απο πολύ καιρό βρίσκομαι πάλι εδώ, έτοιμη να αφιερώσω αυτό το ποστ σε μια κατηγορία ανθρώπων που μισώ εξαιρετικά. "Χαλασμένοι άνθρωποι" λοιπόν. Εντελώς εύστοχο επίθετο για να χαρακτηρίσει εμάς, εσάς, τους δίπλα σας..

Σε όλους εσάς λοιπόν, που είστε "χαλασμένοι" και τριγυρίζεται σε τούτο τον κόσμο με τις χαλασμένες σκέψεις κάποιων άλλων, χωρίς αξίες και προορισμό. Σε όλους εσάς που παρασσυρόμενοι, παρασσύρεται τον υπόλοιπο κόσμο μαζί σας, σε αυτή την παθητικά χαλασμένη ζωή, που θέλει να τους καραδικάσει όλους να γίνουν κούκλες μπάρμπι. Σε όλους εσάς με τον χαλασμένο εγγέφαλο που δεν μπορείτε να δεχθείτε τίποτα άλλο από τις σαπισμένες σκέψεις σας, που αμφιβάλλω αν είναι δικές σας. Σε όλους εσάς, στέλνω αυτό το σκούντηγμα για.. μια επαναφορά εγγεφάλου.

Σε ένα κόσμο όπου το χαλασμένο σημαίνει άχρηστο, θα θέλατε να είστε άχρηστοι; Και όμως, χωρίς να το καταλαβαίνεται, είσαστε πιο χαλασμενοι και από το χαλασμένο τυρί στο ψυγείο. Αυτός ο κόσμος παραγέμισε από χαλασμένα πράγματα. Μην σαπίζετε. Μην παραδίνεστε. Αυτός ο κόσμος μπορεί να μην μας ανήκει αλλά μας έδωσε την ικανότητα να ζήσουμε, οπότε μην την πετάμε έτσι, γεμίζοντας τον πλανήτη απαισιοδοξία και όνειρα που δεν προσπαθήσατε να ζήσετε.
Μπορεί να απευθύνομαι σε εσάς, αλλά το μόνο που θέλω να δώσω είναι ένα μάθημα κυρίως στον ίδιο μου τον εαυτό για τις στιγμές απαισιοδοξίας. Μα ευτυχώς υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες, άνθρωποι με γερή καρδιά, γερό κορμί, γερό εγγέφαλο, που παρά τον δύσκολο καιρό (για ανθρώπους), δίνουν αναμφισβήτητα μια θεαματική μάχη. Χάρη σε αυτούς η γη συνεχίζει να κινείται. Ναι, αυτοί κινούν τη γη, με την δύναμη της θέλησης. Δεν παζαρεύουν τα όνειρα τους, προσπαθούν και προσπαθούν και θα συνεχίσουν να προσπαθούν μέχρι που η γη, από μόνη της θα σταματήσει να κινείται, αλλά ποιος ξέρει; Ίσως και τότε συνεχίζουν και προσπαθούν.

Ένα μπράβο λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους, που αντιστέκονται και βοηθάνε εμάς να αντισταθούμε. Ίσως ένας κόσμος χωρίς αυτούς τους λιγοστούς ανθρώπους να ήταν τίποτα παρά ένα πεταμένο σκουπίδι. Τέλος νομίζω πως αυτό το ποστ δεν θα έπρεπε να απευθύνεται στους "χαλασμένους", μιας και είναι πολύ αργά να τους βοηθήσουμε και πόσο μάλλον να ασχοληθούμε μαζί τους, όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να ενδιαφερθούν για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Μην αλλοιώνεστε. Μην σαπίζετε, επιμένω. Η διαφορετικότητα σας, θα σας κρατήσει χρήσιμους, ζωντανούς και γερούς σε τούτο τον πλανήτη. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε ην ιστορία, με όπλα τη αισιοδοξία, την σκέψη, την ισότητα και την διαφορετικότητα.

Άντρι.