25/9/11

Πεπρωμένο.

Κάποτε οι άνθρωποι, προσπαθούσαν να εξηγήσουν τα απρόοπτα και τα περιέργα που τους συνέβαιναν με την μυθολογία, όπως συνήθιζαν να κάνουν για το κάθε τι. Θεωρούσαν πως η μοίρα τους είναι μια κλωστή, την οποία ύφαιναν οι τρεις μοίρες. Αυτή η κλωστή ήταν λεπτή, άλλωτε χοντρή, μακριά είτε κοντή....

Έτσι και σήμερα, ενώ δεν πιστεύουμε πια στην μυθολογία, όλοι μας ή έστω οι περισσότεροι, πιστεύουμε, πως υπάρχουμε για κάποιο λόγο, πως έχουμε μια μοίρα η οποία μας καθοδηγεί ανεξέλεχτα και πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να την εποτρέψουμε. Έτσι πολλοί παρατάνε το τιμόνι της ζωής περιμένοντας πως κάποτε η τύχη θα τους χτυπήσει την πόρτα ξεχνόντας, πως έχουν αφήσει το τιμόνι. επομένως δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν..

 
Για καιρό πίστευα πως ήμουν άτυχη. Πως όλα αυτά που μου συνέβαιναν ήταν ένα δράμα. Έβλεπα τα γεγονότα να περνάνε μπροστά μου και νόμιζα πως είχα γύρισει πίσω στο χρόνο, τότε που άκμαζε η τραγωδία και πως ένα γνωστός ποιητής της εποχής με επέλεξε για πρωταγωνίστρια. Όμως μια μέρα ήρθε κάποιος, που μου έδειξε την πραγματική διστυχία και τελικά, ναι απείχα αρκετή απόσταση από αυτό. Έτσι άρχισα να θεωρω τον εαυτό μου τον πιο τυχερό άνθρωπο στον κόσμο. Η υγεία μου ήταν αυτή που με χαρακτήρισε τυχερή.

Και πως γίνεται κάποιος να είναι ατυχος; Από την στιγμή που γεννιέσαι και έχεις το δικαίωμα να ζήσεις, ένα μεγαλείο απλώνεται μπροστά σου που μόνο ατυχία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Βέβαια, μπορεί να έχεις περάσει όλα τα δινά του κόσμου. Αυτό δεν σε κάνει άτυχο, απλά λιγότερο τυχερό από τους άλλους. Έτσι και άλλιώς όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Για κάποιο λόγο υπάρχουμε. Η ύπαρξη μας είναι σημαντική για τον καθένα..ακόμα και για να γίνουμε ένα πρότυπο αποφυγής.

Πέρα από την τύχη και την ατυχία. Προσωπικά..και εγώ πιστεύω σε αυτό το πεπρωμένο. Είναι το πεπρωμένο που άλλοι το αποκαλούν μοίρα, άλλοι Θεό και άλλοι σύμπαν. Ουσιαστικά είναι αυτό το πεπρωμένο που επιλέγει να είμαστε όμορφοι, άσχημοι, πλούσιοι ή φτωχοί, προβληματικοί ή μη. Είναι αυτό το πεπρωμένο που μας δοκιμάζει με διάφορα εμπόδια. Εμπόδια που άλλοι θα διαβούνε με έξυπνο τρόπο και κάποιοι άλλοι θα μείνουν πίσω. Όμως ολοι θα προσπαθήσουμε στις ίδιες δοκιμασίες με διαφορετική θέληση ο καθένας. Είναι επιλογή μας αν θέλουμε να δώσουμε μια μεγαλύτερη προσπάθεια ή όχι..Θα μας δωθούνε πολλές ευκαιρίες και επιλογές που άλλες θα μας σπρώξουν μπροστά και άλλες θα μας πάνε πίσω...και κάπως έτσι ένω όλοι έχουμε ένα πεπρωμένο, ένα λόγο ύπαρξης και λίγη τύχη, ταυτόχρονα ανοίγουμε τα φτερά μας ανεξέλεχτοι στο γαλάζιο του ουρανού...



-Είναι όλα μέσα στο κεφάλι μας. Είμαστε τυχεροί ή όχι όταν θέλουμε να είμαστε.

-Είναι οι επιλογές μας που διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας.

-Είμαστε οι επιλογές μας.

-Άντρι

3 σχόλια:

  1. Όμορφο το κειμενάκι σου =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Είναι οι επιλογές μας που διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας.

    -Είμαστε οι επιλογές μας.

    Σοφα και μεγαλα λογια απο ενα τοσα δα μπαρμπουνι!<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

τα δικά σας τόξα!