4/10/11

Μπλα, μπλα, μπλα ..τα γρήγορα λόγια του κόσμου φεύγουν και έρχονται.

Συκοφαντίες, πισώπλατα μαχαιρώματα, φήμες και μπλα, μπλα, μπλα. Είναι όλα αυτά που υπάρχουν στην κοινωνία, όμως κανένας δεν μας ενημερώνει πως κάποια στιγμή θα τα αντιμετωπίσουμε. Είναι τα λόγια του κόσμου αυτά, που γλώσσα δεν βάζουν μέσα τους. Μα ποιος μας ενημερώνει για αυτό το φαινόμενο; Η κοινωνική αγωγή, που μένουμε μόνο στις θεωρίες ή οι ιδιες οι θεωρίες;

Πολλές φορές παίρνουμε τον ρόλο του κριτή, χωρίς να μας ταιριάζει. Έτσι αρχίζουμε να κρίνουμε άκυρους, γελόντας μαζί τους, μόνο και μόνο για να κάνουμε την πλάκα μας. Δεν είναι αστείο όμως αυτό. Είναι βλακεία να προσπαθείς να περάσεις τα κομπλεξικά σου στους άλλους, προσπαθόντας να βγεις απο πάνω και να αισθανθείς εσύ καλύτερα.

Η τεχνικη της κριτικής είναι πράγματικα δύσκολη. "Μάθε να κρίνεις τον εαυτό σου και μετά κρίνε τους άλλους" είπε κάποιος σοφός. Όλοι μας έχουμε περάσει απο την δουλειά του κριτή, αλλά και αυτού που κρίνεται. Πολλές φορές όμως ξεχνάμε τα λόγια που μας πόνεσαν άπο άλλους, ώστε κάνουμε και εμείς το ίδιο. "Μην κάνεις αυτό που δεν θες να σου κάνουν" θα έπρεπε να θυμόμαστε.

Σημασία έχει, ότι συχνά ξέχναμε να κάνουμε συγκρίσεις. Καταλήγουμε να κατακρίνουμε άτομα, που είμαστε απειροελάχιστα διαφορετικοί. Σίγουρα είναι ωραίο, να μπορείς να το παίξεις υπεράνω, να μπορείς να υπερυφανευτεις για το τομάρι σου, χωρις να σε νοιάζει για των άλλον. Ωστόσο ξεχνάμε τι μας ενώνει. Ξεχνάμε πως είμαστε όλοι ίσοι, όμοιοι, με ελάχιστες εξωτερικές διαφορές. Έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα, ανεξερέτως εκ γενετής χαρακτηριστικών και αυτά τα δικαιώματα πρέπει να είναι σεβαστά από όλους.

Συγγνώμη λοιπόν σε όλους αυτούς που ίσως έκρινα άδικα. Θα συνεχίσω να κρίνω, μιας και αυτό είναι από τη φύση μου, αλλά θα προσπαθώ να είμαι δίκαιη, να κάνω συγκρίσεις και πάνω από όλα να κρίνω σκληρά τον εαυτό μου. Για ολους αυτούς που με κρίνατε.. "Η αλήθεια εχει κοντά πόδια" λέει ένα γερμανικό ρητό. Δεν με πειράζει λοιπόν, λέτε ότι θέλετε, ίσως να μην το δεχομαι, τι πειράζει όμως; ..εγώ θα μάθω και θα ανταποδώσω. Και ξέρετε κάτι; Ο κόσμος λέει πολλά και θα συνεχισει να λέει. Αναμφισβήτητα είμαι και εγώ μέσα στον κόσμο! Τι να κανουμε; Έτσι είναι η μικρή άχαρη κοινωνία μας, που κανένας δεν μας ενημερώνει για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε..


Αναπύξτε την κρίση σας και δεν θα έχετε πρόβλημα!
Καλή κριτική!
Άντρι

1 σχόλιο:

  1. Η γλωσσα κοκαλα δεν εχει και κοκαλα τσακιζει αγαπητη!


    (*)Μου αρεσει η underground και καπως πιο σκοτεινη οψη που εδωσες στο blog!

    Muah!:*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

τα δικά σας τόξα!