3/2/12

Σε ένα κόσμο γεμάτο από χαλασμένους ανθρώπους.

Μετά απο πολύ καιρό βρίσκομαι πάλι εδώ, έτοιμη να αφιερώσω αυτό το ποστ σε μια κατηγορία ανθρώπων που μισώ εξαιρετικά. "Χαλασμένοι άνθρωποι" λοιπόν. Εντελώς εύστοχο επίθετο για να χαρακτηρίσει εμάς, εσάς, τους δίπλα σας..

Σε όλους εσάς λοιπόν, που είστε "χαλασμένοι" και τριγυρίζεται σε τούτο τον κόσμο με τις χαλασμένες σκέψεις κάποιων άλλων, χωρίς αξίες και προορισμό. Σε όλους εσάς που παρασσυρόμενοι, παρασσύρεται τον υπόλοιπο κόσμο μαζί σας, σε αυτή την παθητικά χαλασμένη ζωή, που θέλει να τους καραδικάσει όλους να γίνουν κούκλες μπάρμπι. Σε όλους εσάς με τον χαλασμένο εγγέφαλο που δεν μπορείτε να δεχθείτε τίποτα άλλο από τις σαπισμένες σκέψεις σας, που αμφιβάλλω αν είναι δικές σας. Σε όλους εσάς, στέλνω αυτό το σκούντηγμα για.. μια επαναφορά εγγεφάλου.

Σε ένα κόσμο όπου το χαλασμένο σημαίνει άχρηστο, θα θέλατε να είστε άχρηστοι; Και όμως, χωρίς να το καταλαβαίνεται, είσαστε πιο χαλασμενοι και από το χαλασμένο τυρί στο ψυγείο. Αυτός ο κόσμος παραγέμισε από χαλασμένα πράγματα. Μην σαπίζετε. Μην παραδίνεστε. Αυτός ο κόσμος μπορεί να μην μας ανήκει αλλά μας έδωσε την ικανότητα να ζήσουμε, οπότε μην την πετάμε έτσι, γεμίζοντας τον πλανήτη απαισιοδοξία και όνειρα που δεν προσπαθήσατε να ζήσετε.
Μπορεί να απευθύνομαι σε εσάς, αλλά το μόνο που θέλω να δώσω είναι ένα μάθημα κυρίως στον ίδιο μου τον εαυτό για τις στιγμές απαισιοδοξίας. Μα ευτυχώς υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες, άνθρωποι με γερή καρδιά, γερό κορμί, γερό εγγέφαλο, που παρά τον δύσκολο καιρό (για ανθρώπους), δίνουν αναμφισβήτητα μια θεαματική μάχη. Χάρη σε αυτούς η γη συνεχίζει να κινείται. Ναι, αυτοί κινούν τη γη, με την δύναμη της θέλησης. Δεν παζαρεύουν τα όνειρα τους, προσπαθούν και προσπαθούν και θα συνεχίσουν να προσπαθούν μέχρι που η γη, από μόνη της θα σταματήσει να κινείται, αλλά ποιος ξέρει; Ίσως και τότε συνεχίζουν και προσπαθούν.

Ένα μπράβο λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους, που αντιστέκονται και βοηθάνε εμάς να αντισταθούμε. Ίσως ένας κόσμος χωρίς αυτούς τους λιγοστούς ανθρώπους να ήταν τίποτα παρά ένα πεταμένο σκουπίδι. Τέλος νομίζω πως αυτό το ποστ δεν θα έπρεπε να απευθύνεται στους "χαλασμένους", μιας και είναι πολύ αργά να τους βοηθήσουμε και πόσο μάλλον να ασχοληθούμε μαζί τους, όταν οι ίδιοι δεν μπορούν να ενδιαφερθούν για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Μην αλλοιώνεστε. Μην σαπίζετε, επιμένω. Η διαφορετικότητα σας, θα σας κρατήσει χρήσιμους, ζωντανούς και γερούς σε τούτο τον πλανήτη. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε ην ιστορία, με όπλα τη αισιοδοξία, την σκέψη, την ισότητα και την διαφορετικότητα.

Άντρι.

3 σχόλια:

  1. Αχ βρε αντρι! σου' χω πει ποσο λατρευω τα ποστς σου; ΜΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΑΠΙΟ ΚΟΣΜΟ! δε φταιμε! μεγαλωνουμε με τα προτυπα που μας δινει καθε κοινωνια! Απαισιοδοξια υπαρχει ακομα και στον πιο αισιοδοξο ανθρωπο, ιδιως στις μερες μας! Πρεπει να γινει ενα τεραστιο κλικ, ενα τεραστιο σκουντιγμα για να ξυπνησουν οι ανθρωποι. Και το πρωτο και κυριοτερο κλικ ειναι αυτο που θα λεει αποσυνδεση απο τον υπολογιστη και απομακρυνση απο την τηλεοραση!

    Φιλακια:*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελεε, σ φχαριστω πολυ! μα μηπως εμεις φταιμε για την καταντια αυτου του κοσμου? ..εδω δν μπορουμε ν κανουμε αποσυνδεση απο το φβ κ θα κανουμε γνκα απο τν τηλεοραση? ..δν υπαρχει θεληση..


    φιλουφια κ σε σενα! :Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμενα μου λες.. εγω το ξερω καλυτερα απο τον καθενα αυτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

τα δικά σας τόξα!