7/11/12

Ο αριθμός οκτώ.

Παραλογισμός ή πραγματικότητα;

Σε εκείνο το σημείο που ο εγκέφαλος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί, είναι τότε που όλα μοιάζουν αλλόκοτα και κάθε άλλο παρά μια σύμπτωση. Νιώθεις ότι κάτι σε παρακολουθεί, πως ακολουθεί απεγνωσμένα τα βήματα σου, προσπαθώντας να σου μεταφέρει ένα μήνυμα, το οποίο αγνοείς σηκώνοντας απαξιωτικά το κεφάλι. "Δεν μπορεί, είναι απλά μια σύμπτωση σκέφτεσαι".

Αλλά το επερχόμενο σημείο είναι αυτό που σε συγκλονίζει. Ξέρεις ποια τι σε ακολουθεί, είναι ένας αριθμός. Κάνεις απεγνωσμένες προσπάθειες να λάβεις το μήνυμα, αλλά δεν τα βγάζεις πέρα μόνη σου. Αρχίζεις να ρωτάς άλλους, να ψάχνεσαι. Όλοι σε περιφρονούν. "Είναι μια σύμπτωση, ένα παιχνίδι του μυαλού", ισχυρίζονται. Εσύ όμως ξέρεις. Ξέρεις πως από τότε, από τις 8 Ιουλίου το σύμπαν προσπαθεί να σου πει κάτι.. Ξέρεις πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο   .~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
8 Ιουλίου γεννήθηκα. 
8 γράμματα έχει το όνομα μου, 8 και το επίθετο μου.
Στις 8 Ιουλίου τότε που γνωρίστηκα με τον (Α), ο οποίος στοιχειώνει την καθημερινότητα μου εδώ και 4 μήνες, πέθανε η πρώτη μου χερσαία χελώνα, ο μικρός Τσε. 
Ακριβώς 2 μήνες μετά στις 8 Σεπτέμβρη πέθανε η δεύτερη μου χελώνα ο Άλβιν.
(2 θάνατοι που με ταρακούνησαν έντονα)
18.08  τα γενέθλια του Α. 
8 ο αριθμός στην μπλούζα του Β.
03.11.12=8 επισκέπτομαι τυχαία το μέρος που βρίσκεται το Α.
Την ίδια μέρα κάθομαι σε μια καφετέρια, το μάτι μου πέφτει στο απέναντι κτήριο, στο οποίο είναι γραμμένος ο αριθμός 53 (5+3=8).
Το αγαπημένο μου σύμβολο το αστέρι, το οποίο κρέμεται καθημερινά εδώ και 2 χρόνια από τον λαιμό μου βρίσκεται στον αριθμό 8 του πληκτρολογίου..
Οι στιγμές της ώρας, οι αριθμοί στον δρόμο, ΌΛΑ 8..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Οι Κινέζοι λένε πως το 8 φέρνει τύχη. Αντίθετα οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το 8, τον αριθμό του θανάτου.
Πιθανότατα, οι Κινέζοι βγαίνουν λάθος μιας και έχω μαλώσει αρκετό καιρό με την τύχη. Αν όμως το 8 συμβολίζει όντως το θάνατο, τότε τι είναι αυτό που πρέπει να καταλάβω μετά τους 2 θανάτους των χελωνιών μου? 

Έτσι σιγά σιγά φτάνεις στο προτελευταίο σημείο. Είσαι πια σχεδόν σίγουρη ότι αυτός ο αριθμός κάτι θέλει να σου υποδείξει. Κοιτάς πότε εμφανίζεται σημειώνεις, εξηγείς τα ανεξήγητα. Αλλά φοβάσαι. Φοβάσαι πως θα πάρεις το λάθος μήνυμα, πως κάτι δεν έχεις σημειώσει σωστά. Φοβάσαι πως κάτι σου έχει ξεφύγει δεν θες να βρεθείς προς έκπληξη, δεν θες να σε βγάλουν λάθος.

Φοβάσαι την αυριανή μέρα. Σύμφωνα με τις σημειώσεις σου κάτι θα συμβεί. Δεν θες να συμβεί όμως κάτι άσχημο, κουράστηκες, ζητάς απεγνωσμένα την ηρεμία σου, ζητάς να σου δοθεί κατευθείαν το μήνυμα, νιώθεις μπερδεμένη. 
Φοβάσαι ακόμα πως την αυριανή μέρα υπάρχει η πιθανότητα να μην συμβεί τίποτα. Νομίζεις ότι όλα αυτά είναι ασυναρτησίες, πως αρχίζεις να είσαι υπερβολική, παρανοϊκή. Αρχίζεις να αμφισβητείς τον εαυτό σου, τρομάζεις στην ιδέα πως το μυαλό σου παίζει παιχνίδια σε ένα κόσμο όπου βασιλεύουν οι σκιές και νιώθεις μόνη τόσο μόνη, που νομίζεις ότι η μόνη σου παρηγοριά, είναι αυτό, ο αριθμός οκτώ...





*Με τρομάζει το αύριο..
Άντρι.


4 σχόλια:

  1. μια ανασα αποσταση απο το τωρα το αυριο κι ομως ειναι πολυ μακρια...
    μη ξοδευεις ανασες με το να σκεφτεσαι τι θα φερει το αυριο.απολαυσετες στο τωρα που ειναι παρελθον του αυριο ηδη ;)
    καλο ξημερωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο, το ξέρω, αλλά πως μπορεί να συνεχίσεις να ζεις τη στιγμή χωρίς καμία σκέψη για το αύριο, το μέλλον γενικότερα; Είχα μάθει από μικρή να προλαμβάνω καταστάσεις, να σκέφτομαι το κοντινό και το μακρινό μέλλον, για αυτό είναι πολλές οι φορές, τις οποίες ξεχνάω να απολαμβάνω, ξέγνοιαστη το τώρα
    Μια προσπάθεια όμως αξίζει (στην τελική τίποτα δεν έγινε σήμερα! :$)
    *Ευχαριστώ!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μοιάζει να μοιραζόαμστε λίγο πολύ την λαχτάρα μας να μιλάμε για την χώρα των συναισθημάτων. Χαίρομαι αγαπητή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς ήρθες στο μπλογκ μου Ανν! Ανακουφίζομαι όσο βρίσκω ανθρώπους με παρόμοιες σκέψεις και προβληματισμούς, σταματώ να νιώθω μόνη..
    Ευχαριστώ!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

τα δικά σας τόξα!