19/4/11

Πάσχατο(as nena says)

Δεύτερη μέρα της Μεγάλης εβδομάδας. Και ψάχνω να βρω το νόημα αυτών των ημέρων αλλά μου είναι δύσκολο. Κακός καιρός αυτές τις μέρες. Με απασχολούν τόσα θέματα και έψαχνα ένα τίτλο για να αρχίσω να γράφω. Πραγματικά δεν έχω σκεφτεί πως θα γεμίσω αύτη την ανάρτηση. Ό,τι βγει...

Λένε πως τη Μεγάλη εβδομάδα, μέχρι την Ανάσταση έχει πάντα κακό καιρό. Πράγματι έτσι είναι! Κατουρήθηκε ο καιρός χθες και προχθές μαζί με την ψυχολογία μου. Σήμερα είδα ήλιο να βγαίνει και η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Και τώρα πάλι συννεφιά. Όχι δεν μου αρέσει η συννέφια, όπως νόμιζα. Θέλω ήλιο για να παίρνω ενέργεια από αυτόν.

Και έχω αποφασίσει φέτος να περάσω αυτή τη γιορτή ας πούμε λίγο πιο σωστά. Είναι μία οικογενειακή γιορτή. Πάμε κάθε μέρα εκκλησία και ας είναι για 10 λεπτά. Και μετά νηστεία. Δεν ξέρω κατά πόσο αν νηστεύεις ή όχι φανερώνει την πίστη σου, αλλά σίγουρα δεν κάνει κακό η 'αποτοξίνωση' από το κρέας, που το έχουμε βάλει στην καθημερινή διατροφή μας. Επιπλέον θέλω να φτίαξω πασχαλινό τσουρέκι, κουλουράκια και μετά να τσουγκρίσω κόκκινα αυγά με συγγενικά πρόσωπα, δίπλα από το σουβλισμένο αρνί στο πιο οικείο μέρος, στην Πυλάλα. Θέλω άλλους τρόπους να περάσω καλά. Ένα πρωινό τρέξιμο, μία βόλτα μέχρι το λιμανάκι κλπκλπ! Βαρέθηκα να σκοτώνω τις διακοπές μου μπροστά από ένα pc. Ναι! Θέλω παραδοσιακό Πάσχα. Για να ξεφύγω με έναν πιο ηρεμιστικό τρόπο!

Παρά το παραδοσιακό Πάσχα που έχω προγραμματίσει, ακόμα ψάχνω να βρω ένα κρυμμένο νόημα. Τόσα ντοκίμαντερ κάθε βράδυ στο σκαϊ που αποκαλύπτουν κρυμμένες αλήθειες. Και γεμίζω ερωτηματίκα, ψάχνοντας και εγώ να αναγνωρίσω την αλήθεια. Μήπως κρύβονται μυστικά στην Ιστορία του Χριστινιασμού και ποιον σκοπό εξυπηρετούν. Ίσως όταν ολοκληρωθεί η γνώμη μου να γράψω ένα σχετικό άρθρο.

Και μία ανακάλυψη για τον εαυτούλι αυτές τις μέρες : Πόσο γρήγορα αλλάζει η γνώμη μου για άτομα και καταστάσεις... Πόσο λίγο ξέρουμε αυτούς που νομίζουμε ότι ξέρουμε..Για να μάθεις κάποιον πρέπει να τον ξες χρόνια. Οι μήνες είναι ένα τίποτα γιατί δεν έχεις προλάβει να γνωρίσεις και τον κακό του εαυτό. Ακόμα έμαθα κάτι ακόμα για τον εαυτό μου...έμαθα πόσο πολύ μισώ τα 'ψευτομαγκάκια' τα οποία νομίζουν πως μπορούν να επιβληθούν σε όλο το σύμπαν. Περιττό να πω, πως το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να βρίζουν. ΄Οταν όμως τους πάρεις τα παιχνιδάκια στα οποία προσπαθούν να επιβληθούν, εκεί ειναι που πονάει. Κάποιος πρέπει να τους πει την πραγματικότητα. Συγγνώμη που για μία φορά ακόμα, ήμουν εγώ αύτη που έπρεπε να το κάνω..ελπίζω να βοήθησα, γιατί δεν το έκανα από κακία. 

Και μία συμβουλή! Ποτέ μην πιστέψεις πως ο κολλητος σου θέλει το κακό σου. Οι καλύτεροι φίλοι είναι αύτοί που θα σταθούν πάντα δίπλα σου, γιατί είναι το 'τυχερό σου' που ποτέ δεν θα το βγάλεις από πάνω σου.
|ιλιάκι. συγγνώμη αν φέρθηκα ακόμα και για ένα λεπτό ανόητα, δεν μου αρέσει καθόλου να μαλώνουμε.|

Χαρείτε αυτές τις δύο εβδομάδες διακοπών που έχουμε (γιατί μετά αρχίζουν τα δύσκολα) και μην χαλιέστε για κανέναν που δεν αξίζει. Life is funny. Ας το απολαύσουμε! Καλό Πάσχα σε όλους. Να περάσετε καλάάά!!

by AdriuC

2 σχόλια:

τα δικά σας τόξα!