23/4/11

A dream is a wish your heart makes.

 Νομίζω πως όλοι μας έχουμε έναν αγαπημένο παιδικό ήρωα και συνήθως προέρχεται από τις ταινίες τoυ Disney. Παιδικές ταινίες με πρίγκιπες και πριγκίπισσες, δράκους και ιππότες, φαντάσματα και τέρατα, μάγισσες και ξωτικά, κολοκύθες και μαγικά χαλιά. Και μέσα από αυτές τις αμέτρητες ταινίες με διαφορετικά story εμείς, παιδιά και όπως ήμασταν μικρά, κάναμε διαχωρισμό και επιλέγαμε την αγαπημένη τανία μας με ανόητα κριτήρια όπως το χρώμα των μαλλιών της πρωταγωνίστριας που ίσως ταίριαζε με το δικό μας.

Και με ρώτησαν ποια είναι η αγαπημένη μου πριγκίπισσα του Disney. Χωρίς να το σκεφτώ απάντησα Σταχτοπούτα. Βέβαια, άμα με έβαζαν να ξαναδιαλέξω και έπρεπε να το σκεφτώ ίσως και ένα λεπτό παραπάνω θα μου ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξω μιας όλες του οι ταινίες είναι εξαίσιες. Αλλά πρέπει να κάνω μια διάκριση και έτσι επιλέγω την Σταχτοπούτα.

Η Σταχτοπούτα.. Μια νεαρή κοπέλα η οποία ζει με την ανελέητη μητριά της, τις δύο ψηλομύτες κόρες της, την Μπριζέλα και την Αναστασία, τον γάτο Λούσιφερ (του οποίου, το όνομα σημαίνει διάβολος και έιναι πραγματικά κολόγατο). Αυτοί είναι οι κακοί του story. Βέβαια, πιστεύω πως οι ψιλομύτες κόρες δεν είναι και τοσο κακές απλά ζηλεύουν την Σταχτοπούτα που είναι σαν από όνειρο φτιαγμένη. Ύστερα όλοι ξέρουμε τα αγαπημένα 'κατοικίδια' της, τα ποντίκια που την συμπαθούν αφάνταστα. Ο Μπρούνο είναι ο σκύλος της και έχει ένα άλογο και κάτι κότες στους οποίους δεν δίνει πολύ βάση  η ταινία. Μετά όλοι ξέρουμε πως καταφέρνει να πάει στο χορό με τη βοήθεια της νεραϊδονονάς της, η οποία μετρατρέπει μια κολοκύθα σε άμαξα, ποντίκια σε άλογα..και κάπως έτσι φτάνει στον χορό και κερδίζει την αγάπη του πρίγκιπα. Όταν πάει 12 συνειδηιτοποιεί πως πρέπει να φύγει γιατί θα λυθούν τα μάγια και έτσι στις σκάλες τις φεύγει το γοβάκι!( ωχ αυτό το γοβάκι! αυτή η νεραϊδονονά της δεν μπορούσε να το κάνει μισό νούμερο πιο μικρό!;) Μετά απο δύσκολες δοκιμασίες που περνάει η Σταχτοπούτα(γιατί η μητριά της την κλειδώνει στο δωμάτιο μόλις έρχεται η στιγμή να δοκιμάσει το γοβάκι. Την σκύλα!) και μπλα μπλα μπλα, με την βοήθεια τον 'κατοικιδίων' βγαίνει απο το δωμάτιο και δοκιμάζει το γοβάκι και όλοι καταλαβαίνουν πως αυτή είναι η αγαπητή του πρίγκιπα! Και έτσι happy ending!

Πουφ! Πόσες φορές μπορεί να έχω δει αυτή την ταινία! Πραγματικά αμέτρητες. Αλλά ακόμα λατρεύω να βλέπω αυτή την ιστορία. Ίσως γιατί ολες μας κρύβουμε μία πριγκίπισσα μέσα μας. Σίγουρα όμως δεν είναι μόνο αυτό που λατρεύω. Θαυμάζω την καλοσύνη της. Την κακομεταχειρίζονταν μέσα στο ίδιο της το σπίτι και αυτή δεν έλεγε ούτε κουβέντα. Βέβαια αυτό δεν είναι τόσο καλό. Γιατί πρέπει να διεκδικείς τα δικαιώματα σου. Επισής η καλοσύνη της δεν σταματούσε ούτε στα ζώα. Εδώ ελευθέρωσα τον Γκας-Γκας(τι όνομα και αυτό για ποντίκι) απο την παγίδα. Μα τόσηηη αγάπη για τα ποντίκια για να τους δίνει και ρούχα!; Αδιανόητο.

Όμως η Σταχτοπούτα γίνεται πρώτυπο για μένα από τα πρώτα λεπτά της ταινίας. Εκεί που τραγουδάει: Αν στην καρδιά σου υπάρχει ελπίδα χρυσή σαν ηλιαχτίδα, αυτό που ζητάς θα βρεθεί. Είναι ένα σύνθημα που μας χρειάζεται στις μέρες μας. Ποτέ μην πάψεις να ονειρεύεσαι, γιατί κάποια στιγμή τα όνειρα θα βουν αληθινά. Αρκεί να υπάρχει θέληση και ελπίδα. Γιατί κανείς δεν μπορεί να σε διατάξεις να πάψεις να ονειρεύεσαι... Απίθανο είναι επίσης το σύνθημα της "A dream is a wish your heart makes" και αξίζει να συμπληρώσω πως πρέπει να εκπληρώνουμε τις ευχές της καρδιάς και να μην τις αφήνουμε στην άκρη να σκουριάζουν.



Αυτή είναι η αγαπητή σε όλους Σταχτοπούτα. Ίσως να είναι μια αφηρημένη νεαρή που έγινε θύμα λόγω της καλοσύνης της, αλλά είναι μία πραγματική επαναστάτρια του ονείρου. Η καλοσύνη της ήταν αυτή που κέρδισε την καρδιά του πρίγκιπα και η ελπίδα στην καρδιά της ήταν που την έβγαλε από τις δύσκολες καταστάσεις που ζούσε τόσα χρόνια. Και αυτοί είναι οι λόγοι, που αξίζει να είναι πρότυπο και με κάνει να την ξεχωρίσω ανάμεσα από τις παλιές καλές ταινιές του Disney.

** Και κάτι ακόμα. Ο κόσμος τον ονείρων της, ήταν πραγματικά όμορφος σε σχέση με τον πραγματικό κόσμο και την κακία που υπάρχει μέσα σε αυτόν. Και την θαυμάζω που δεν έχασε ποτέ την καλοσύνη της. (σε αντίθεση με εμένα αυτός που προτιμάω μερικές φορες να γινομαι κακιά ή σκληρή..γιατί έμαθα πως η καλοσύνη εκμεταλλεύεται.)

Ονειρευτείτε σοκολατένια! Κάνει καλό!

by AdriuC

3 σχόλια:

  1. super παραμυθένιο άρθρο!!! έχεις απόλυτο δίκιο!(ειδικά εκεί που λες ότι η καλοσύνη εκμεταλλεύεται!) κριτήριο δημιουργιας του άρθρου: η σημερινή επιθυμία σου να παρεις τη σταχτοπούτα από το βίντεο κλαμπ!!! (έχω άδικο???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το καλύτερο κομμάτι ήταν το " ονειρευτείτε σοκολατένια!"...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχα! δεν έχεις καθόλου άδικο.. τελικά ήθελα να την ξαναδώ την ταινία, αλλά ντάξει δεν θα χαθεί, θα με περιμένει για την επομενη φορά! Για το καλύτερο κομμάτι συμφωνα με σένα δεν μιλάω! Ολόκληρο κατεβατό έχω γράψει, εσένα αυτό σου άρεσε!; πουφφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

τα δικά σας τόξα!