25/4/11

ΚΑΙ ο χρόνος είναι σχετικός!

Περνάνε δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες, μέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια. Περνάει ο χρόνος. Μια έννοια που την ξέρουμε από μικρά  παιδιά. Και ενώ ήξερα τι σημαίνει, τελικά μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω πως 'λειτουργεί'.

Είναι φορές που περνάει γρήγορα και άλλες που περνάει αργά. Λένε πως περνάει γρήγορα, όταν η ψυχολογία μας είναι καλή και γενικά όταν περνάμε καλά. Είναι όμως έτσι; Έλεγα "Πόσο γρήγορα πέρασε και αυτή η χρονιά". Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Προσπάθησα να θυμηθώ τη πρώτη μέρα του σχολείου η οποιά δεν είναι ένας χρόνος πριν και..μου φάνηκε σαν να είχε περάσει αιώνας από τότε!

Επίσης, προσπάθησα να θυμηθώ μία από της καλύτερες μέρες αυτής της σχολικής χρονιάς. Ήταν η μονοήμερη εκδρομή στο Allou Fun Park και μετά στα  Mall. Ναι, μπορώ να πω, πως είχαμε περάσει αρκετά ωραία. Και όμως, παρά την απίθανη διασκέδαση που είχαμε, ο χρόνος δεν είχε πέρασε καθόλου γρήγορα.

Ο χρόνος είναι σχετικός! Μας φαίνεται ότι περνάει πολύ γρήγορα, αλλά συνήθως αυτές είναι η φορές που ο χρόνος δεν κυλούσε! Πιστεύω πως δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο οι δραστηριότητες που κάνεις, μιας και ο χρόνος φεύγει γρήγορα και όταν κάνεις μια όχι τόσο ευχάριστη εργασία, σαν το σκούπισμα! (Σίγουρα έφερα γελοίο παράδειγμα, γιατί υποστηρίζω είναι σκότωμα χρόνου το καθάρισμα, αλλά δυστυχώς αναγκαίο.) Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως  άμα θες να περάσει, θα περάσει, αρκεί να ξεχαστείς με μία ευχάριστη δραστηριότητα.

Όμως ακόμα πάσχω να βρω το νόημα του χρόνου, ο οποίος γυρνάει και γυρνάει και τα παίρνει όλα μαζί του και δεν αφήνει τίποτα όρθιο... Σταματάει ποτέ να γυρνάει; "Ο χρόνος δεν υπάρχει, είναι ανθρώπινη ανακάλυψη κι εξυπηρετεί ανθρώπινες ανάγκες" είπε ο 'Αλμπερτ Αίνστάιν. Και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να τον εξηγήσουμε. Μάλλον ο χρόνος είναι αλληλένδετος με την εξέλιξη. Όσο θα υπάρχει εξέλιξη, θα υπάρχει και ο χρόνος που θα μας βοηθάει στην καλύτερη οργάνωση της κοινωνίας και των γεγονότων.

Πόσο καλύτερα θα ήταν όμως να μπορούμε να τον ελέγχουμε. Να πατήσουμε ένα pause στα δύσκολα, η ακόμα να κάνουμε πίσω και να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος. Γιατί όλοι κάνουμε λάθη, αφού η τελειότητα δεν έχει βρεθεί ακόμα. Και θα ήταν τα πράγματα πολύ πιο εύκολα αν όταν καταλαβαίναμε τα λάθη,  θα μπορούσαμε να τα διορθώσουμε. Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Φαίνεται με έχει επιρρεάσει και εμένα η γρήγορη εξέλιξη της τεχνολογία. Καλύτερα που δεν υπάρχει το 'pause' και το 'back' στην ζωη μας που θα πάγωνε και θα γυρνούσε το χρόνο (ακόμα και αν θα ήταν απίθανη η ύπαρξη τους) γιατί με το πέρασμα του χρόνου μαθαίνουμε να περνάμε τα εμπόδια και γνωρίζουμε το σωστό μέσα από τα λάθη μας.

Και παρά αυτή την ανάρτηση, ακόμα δεν έχω βρει την έννοια και το νόημα του χρόνου!. Είναι ας πούμε αριθμοί που  μας βοηθάνε στην καλύτερη οργάνωση μας. Πάντως αν θές να περάσει γρήγορα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεχάσεις την ύπαρξη του. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα!

Και αν βρείτε μια χρονομηχανή, ενημερώστε και εμένα γιατί τη χρειάζομαι! Επειδή όμως η εφεύρεση της αργεί, πρέπει να βρούμε άλλο τρόπο να διορθώνουμε τα λάθη μας. Καλά ξεμπρδέματα!

Αντιός!

by AdriuC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα δικά σας τόξα!