18/3/12

Μην καταστρέφετε όνειρα μικρού παιδιού.

Είπε πως δεν υπάρχουν μονόκεροι ή πήγασοι, τουλάχιστον όχι εδώ. Σουτ. Εγώ ξέρω. Ξέρω πως εκεί ψηλά, στην αφετηρία ενός ουράνιου τόξου δεν βρίσκονται μόνο οι χύτρες με τα χρυσά φλουράκια μέσα, αλλά η Ούρη, ένας πήγασος, που μας δίνει την δυνατότητα να δούμε το ουράνιο τόξο. Ναί, ναι, όταν η Ούρι τρώει χρωματιστά μπισκοτάκια, τότε βγαίνει το ουράνιο τόξο. Μου το είπε άλλωστε μια φίλη καλή, δεν γίνεται να είπε ψέματα.

Θα φτιάξω χρωματιστά μπισκοτάκια και θα φωνάξω την Ούρη να έρθει να τα φάει και τότε θα της προτείνω να κάτσει μαζί μου, στον κόσμο μας. Τότε θα έρθουμε βόλτα στα μέρη σου, που ισχυριζόσουν πως δεν υπάρχουν τέτοια πλάσματα και θα δεις πως είχα δίκιο. Υπάρχουν πήγασοι.

Μα ναι. Πως να αφήσεις τον εαυτό σου να πιστέψει κάτι τέτοιο από την στιγμή που περπατάς με το κεφάλι κάτω; Είπες πως τα όνειρα απαγορεύεται να φαίνονται. Βλέπεις; Όχι μόνο κάνω όνειρα, αλλά θα τα πραγματοποιήσω κιόλας. Σταμάτα επιτέλους να τα επεξεργάζεσαι όλα τόσο πολύ. Μιλάς για ελευθερία. Πως να είσαι ελεύθερος, από την στιγμή που πιστεύεις πως δεν υπάρχει ελευθερία;; Μπορεί σωματικά να μην διαφέρω. Να είμαι και εγώ ένα μελλοντικό στρατιωτάκι. Όμως δεν είμαι ψυχικά χαλασμένη. Κάνω όνειρα, νιώθω ελεύθερη, είμαι ελεύθερη.


" Όταν σκέφτεσαι την κατάντια ετούτου του κόσμου και λυπάσαι, χαλάρωσε και δες ξανά πόσο όμορφος είναι, χωρίς τα ανθρώπινα όντα."

Άντρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα δικά σας τόξα!